Absurdita realitou?

Teď už nám opravdu regulérně stát řídí zloději. A je to ještě k všemu všechno podle našeho právního systému v pořádku. Jsou odsouzení nebo v režimu soudního stíhání na svobodě a tak klidně mohou dál pro stát a jeho blaho pracovat.

Když už i šéf strážníků nebyl vyhozen za prokazatelný trestný čin a jen mu byl odebrán plat šéfa a byl přeřazen na jiný post u policie za necelých 20 tisíc korun měsíčně a ještě ke všemu řídí policii z domova formou organizace práce a úkolování, proč by pak politik a poslanec nemohl fungovat podobně? Vždyť presumpce neviny se vztahuje na každého. A dokud nebude pravomocně odsouzený, je vlastně nevinný. I když ho při činu chytli rovnou za ruku…    

Tohle se stát v nějaké firmě, letí zaměstnanec bez pardonu a ještě ho nikdo nikde nezaměstná. Ale jakmile se podobná situace stane ve státní správě, všechno je jinak. Nakonec nikdo sedět nepůjde, nic vracet také nebude, nikdo si nedovolí mu sáhnout na jeho „soukromý“ majetek, byť má původ nelegální… Pouze přijde o svou, v podstatě politickou, karieru. I v případě onoho policejního náčelníka totiž o politickou karieru jde. Na místo se většinou takoví lidé dostávají právě přes své politické kamarády, kteří aktuálně v politice zastávají vysoká nebo vlivná místa.

Jen doufám, že se nakonec nebude muset někdo omlouvat takovým lidem za to, že je policie chytila a někdo chtěl potrestat, že kradli. Jak se zdá, naši právníci jsou schopní i z krádeže státního majetku a financí udělat „vraždu“ na politickou objednávku a ze skutečnosti prokázání trestného činu udělat nelegální způsob zjištění, za který je nutné se omluvit a odškodnit onoho „pachatele“, z nějž se automaticky stává mučedník a bojovník za potlačení korupce ve státní sféře. Čtvrtý odboj je na světě. I bez války a boje proti komunistům. A hned se mi vybavila scénka z tetralogie o básnících, kde hospodský svoji zlodějinu - „rozkrádání majetku“, odsouzenou za socialismu - omlouvá jako způsob odboje, kterým chtěl přispět k pádu komunistického režimu. Takže dost možná, že dnešní politici a funkcionáři to pojali stejně.    

P.S. Vtipy o tom, že k prezidentské židli vede cesta přes politický kriminál, už humorné moc nejsou. A kdo ví, jestli až Ratha osvobodí a očistí, nebude na hrad kandidovat.

Autor: Aleš Baloun | úterý 5.6.2012 7:00 | karma článku: 19,32 | přečteno: 942x